Истинското здраве означава физическо, емоционално, умствено, духовно и социално благополучие
Виртуална обител за лечение и трансформация
Сподели

Духовният номад

Духовният номад

В процеса на посвещение при много светлинни работници настъпва една важна фаза, която аз наричам "духовно номадство". Често пъти, когато достигнем тази преходна фаза от духовната ни еволюция, тя може да се окаже толкова разстройваща за личността/егото ни, че не само да опустоши самоуважението ни, но и сериозно да подкопае увереността ни, че можем да проявяваме дори основните неща, от които се нуждаем за оцеляването си. Именно дълбоко вкоренените ни страхове, свързани с оцеляването, биват разтърсени из основи и смъкнати от нас по време на този процес. Ние биваме подтикнати да работим за изчистването  на тези страхове и за усъвършенстването на способността ни да се доверяваме и предаваме на Източника. Така че е изключително важно да разберете защо това се случва и колко често срещано е всъщност то!

Това ще ви помогне да избегнете клопката на затъването в чувство на унижение, срам и смущение при проявата на тези сили, които преобръщат света ви и сякаш ви карат да направите голяма "жертва". Това е една много важна фаза от развитието на нашето Светлинно семейство и бих желала да осъзнаете, че в действителност има много негови членове, които или вече са преминали, или в момента преминават през тази фаза на духовно развитие. Уверявам ви, че това е една ВРЕМЕННА фаза. Така че, ако познавате хора, които в момента преминават през това, не пропускайте да признаете техния кураж, сила и смелост да се предадат на божествения ред и да се синхронизират със замисъла на душата си. Изпратете им любов. Това е ИСТИНАТА относно онова, което те правят, и то заслужава уважение и признание.

Какво представлява духовният номад?

Ето няколко момента, които дефинират "духовния номад":

* В момента сте безработен, сменящ местоработи, евентуално бездомен или без интимен партньор – за голямо ваше озадачение, тъй като сте едно невероятно талантливо, способно и любящо същество, а навярно имате и висок образователен ценз.

* Чувствате се невидим – сякаш никой не би ви наел, обичал или дори познал, при това без никаква особена видима причина (сякаш имате надпис на челото).

* Неспособен сте да направите каквото и да било по начина, по който сте го правил в миналото, за да си изкарате прехраната или да живеете като на времето.

* Вие сте лечител или работещ в сферата на лечебните изкуства, лутащ се наоколо в опити да намери начин да превърне това в източник на доходи и препитание.

* Пътувате много или надалече, или спите на различни места в рамките на кратки периоди от време.

* Чувствате се объркан относно своето предназначение и идентичност в света.

* Около вас има хора, като например членовете на биологичното ви семейство или ваши приятели, които са напълно шокирани и разстроени от начина ви на живот и които се опитват да ви обяснят какво не е наред с вас.

О, миличък, добре дошъл в отбора на духовните номади. Забавно е, нали? Останалата част от тази статия е за теб!

Това е онзи период от живота ви, през който всеки аспект на привидна "сигурност" в структурата на човешкия ви свят става напълно нестабилен, неизвестен и непредвидим. Животът ви, във всички основни области като: взаимоотношения, пари, кариера, местоживеене, внезапно бива прекратен, променен и/или унищожен. Оставени сте да се чувствате изолирани и да се дивите и чудите какво се е случило с живота ви, с хората в него и с предишната ви идентичност. Това активира всичките ви страхове, тъй като няма абсолютно никакви знаци, които да ви покажат какво се случва, какво предстои или защо това се случва. Налице е единствено усещането, че сте били връхлетени от някаква сила, която ви е изтръгнала от вашата холограма и ви е поставила в нечий чужд живот. За известно време може да не успеете да разпознаете на кого е този живот!

В процеса на разгръщане на съзнанието в тази постановка на човешкия живот, това е едно от преживяванията, които ние като "дух" сме заложили на самите себе си и което цели да ни помогне да се научим да се предаваме НАПЪЛНО на божествените сили. То е свързано с пълно разрушаване на нашето его и неговите защитни механизми. Това е кръстопътят, след който ние започваме да напускаме света на човешките порядки и да се синхронизираме с Божествения Ред. На много от нашите земни спътници – членовете на биологичното ни семейство и старите ни енергийни приятели, ще им се стори, че сме пропаднали в някаква бездна на лудост.

Около вас става пълно с хора, които клатят глави, шушукат как сте си изгубили ума и бълват съвети и теории относно проблемите и затрудненията ви. С натрупването на нежеланите съвети – които обикновено целят да ви убедят, че сте некомпетентни, "по-малко от", непрагматични, живеещи в облаците или просто доста странни – подсъзнателните ви страхови програми започват да се активизират. А дали няма поне малка вероятност те да са прави? Вътрешното напрежение нараства и вие започвате да се чувствате силно раздвоени относно това кои наистина СТЕ и какво за бога правите с живота си. Това ви тласка да започнете щателна вътрешна проверка и да преоцените всяка цел, мечта, мисъл и идея, която някога сте имали относно своята роля в света. Дали ИЗОБЩО някога ще се справя? Ще успея ли някога да проява себе си? Ще имам ли способността да сътворя изобилие в живота си?

Този процес цели да ви помогне да развиете онази невероятна вътрешна сила, която ви е необходима, за да се изправите лице в лице със себе си и своите най-дълбоки страхове, свързани с оцеляването. След това вие ставате преки свидетели на действието на универсалния Закон за изобилието и разбирате колко щедра е в действителност вселената, дори ако не всичко се проявява в предпочитаната от вас последователност. Откривате, че по някакъв начин всички ваши основни потребности биват посрещани и удовлетворявани, макар да нямате и най-малка идея как това се случва или кои са някои от непознатите, които са се появили в живота ви, за да ви подкрепят – по начини, които никога не сте си и представяли! Научавате се да получавате от напълно непознати (което е илюзия, тъй като всички сме едно Семейство) или от нови източници, както и да разпознавате и възприемате тези нови идеи за изобилие, които по-рано не сте съзнавали.

Обикновено чувствате известно смущение от това, че се намира в ситуацията, в която се намира, но същевременно изпитвате благодарност за всички тези благословии, които получавате. Най-накрая, някъде по това време, започвате да се Доверявате и осъзнавате, че НАИСТИНА разполагате с божествена защита и подкрепа! Започвате да изживявате ново ниво на универсално изобилие и да се освобождавате от своята привързаност към потребността на егото ви да сътворявате нещата като идващи от вас самите. У вас се култивира вярата, че нуждите ви ще бъдат посрещнати и че духовният ви път и мисия действително получават подкрепа във физическия свят.

Тези преживявания ДЕЙСТВИТЕЛНО култивират у вас дълбока вяра и доверие в Божествения Ред, дори когато нямате никакво външно потвърждение, че сте в "безопасност" – като тази безопасност може да е под формата на пари, емоционална подкрепа или място, което можете да  наречете "дом" с легло за вас в него. Дори когато се чувствате слепи и откъснати, да се изправите лице в лице с тази несигурност и да откриете, че въпреки обстоятелствата с вас всичко е наред, е голямо откровение. Когато осъзнаете, че най-дълбоките ви страхове (а колко много са били те!) така и не са се сбъднали, а в случай че са се сбъднали – е, добре, нещата не са се оказали чак толкова лоши, колкото някога сте си представяли! Боже мой! Та вие можете да преживеете абсолютно всичко! Личната ви сила започва да нараства и вътрешната ви светлина започва да грее дори още по-ярко!

Така че, мили мои, ако се намирате насред този процес, знайте, че Духът има много и големи планове за вас! Много е важно да отработите всички свои страхове, тревоги и пристрастености. След това работете, за да се научите да допускате напътствие, подкрепа и светлина по пътя си, дори когато нямате абсолютно НИКАКВИ логически основания за това. Вие се учите да използвате своите нови Висши сензорни възприятия и тези ваши вътрешни антени биват фино настройвани с оглед на новата ви задача и мисия в света.

Докато сте в този процес, не можете да "направите" да се случи каквото и да било. Така че трябва да се отпуснете, доколкото ви е възможно. Намирате се в преходен момент по пътя към своята по-висша съдба. Когато сте спокойни, вие се разширявате, а не се свивате, и тогава божествените сили могат с по-голяма лекота да работят чрез вас и за вас. Знайте, че трансформиращите сили вършат чудеса в живота ви по начини, които не можете да осъзнаете. Онова, което ви се случва, НАИСТИНА е в съответствие с Божествения Ред. Знайте, че няма нищо лошо в това да не разбирате всичко. Научете се да се чувствате удобно сред несигурността и външния хаос, докато изграждате у себе си онази непобедима божествена сърцевина, която ще сочи пътя на вас и на другите.

 

Лиза Рене

Превод: Мария Казакова


Ако материалът ви харесва и го намирате за полезен, помогнете му да достигне до повече хора чрез бутончетата по-долу. Благодаря ви!
Сподели
web analytics
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg