Истинското здраве означава физическо, емоционално, умствено, духовно и социално благополучие
Виртуална обител за лечение и трансформация
Сподели

Емпатията - умението да "четем" другите

Емпатията - умението да "четем" другите

Попитаха ме какво представлява разчитането на енергийния подпис на хората, или емпатията, както аз предпочитам да я наричам.

Това е умение, което се развива по естествен път, ако човек просто започне да обича хората. Зловиждането, завиждането и ненавиждането, като форми на сърдечно кривогледство или слепота, го блокират.

Знанието, което емпатията носи, е едновременно много конкретно и съвсем общо - парадоксите са правило в духовния свят. :) Какво имам предвид? Ще обясня чрез една аналогия. Когато човек пие някакъв коктейл, той не винаги може да установи с точност съставките му – някои вкусове разпознава веднага, други не разпознава или просто не познава от преди. Така или иначе, той винаги усеща ВСИЧКИ вкусове и винаги е напълно наясно дали комбинацията от тях му харесва, доколко и защо. При разчитането на енергийния подпис на един човек е същото. Веднага регистрираш ВСИЧКО за него – духовното му ниво, интелектуалното му ниво, моментното му емоционално състояние, обичайното му емоционално състояние, принципната насоченост на мисленето му, конкретно какво ти мисли или си мисли, качества на характера и т.н. Не всичко можеш да назовеш поотделно или да го откроиш в съзнанието си, тъй като нямаш информация за биографията на този човек – за причините, довели до формирането на точно тези енергии (нагласи, мисли, емоции), които регистрираш, но си напълно наясно какъв е човекът пред теб и дали тази енергийна комбинация ти харесва – дали те изпълва с покой или напротив, дали ти вдъхва доверие или напротив, дали те извисява или напротив и т.н.

Понякога се получава неловко, защото се случва някой да се опитва да любезничи с теб или да ти се представя за доброжелател, а ти да му отвърнеш хладно и да не го допуснеш до себе си. Сърдят се и протестират. Но когато дораснат дотам, че да си позволят да опознаят себе си, истинските мотиви за поведението си или отношението си към теб, сами ще оправдаят дистанцираността, която си им демонстрирал. :)

Между другото, емпатията не зачита разстоянието – достатъчно е някой да ви се обади по телефона, да ви напише два реда или да видите снимката му, и хоп! – вече сте се закачили за енергийното му поле и го познавате. Стига, както казах, принципно да обичате хората. И за да не стане грешка и някой да хукне да ХАРЕСВА хората, надявайки се да се сдобие с умението да чете енергийните им подписи, напомням, че да обичаш НЕ значи непременно да харесваш – значи само да признаваш на някого правото да е това, което е, и да осъзнаваш принципната му божественост. Оттук нататък, дори да не го харесваш, емпатията работи. :)

Да обичаш е да виждаш – да виждаш ПРЕЗ несъвършеното повърхностно, към съвършеното същностно (но все пак всичко, без да си затваряш очите за нищо)… 


Мария КазаковаАко материалът ви харесва и го намирате за полезен, помогнете му да достигне до повече хора чрез бутончетата по-долу. Благодаря ви!
Сподели
free hit counters
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg