Истинското здраве означава физическо, емоционално, умствено, духовно и социално благополучие
Виртуална обител за лечение и трансформация
Сподели

Как се сбъдват мечтите

Как се сбъдват мечтите
Всички ние постоянно си мечтаем да бъдем нещо повече. Има хора, които вярват, че съществува някакво върховно състояние, след постигането на което няма да има нищо повече за постигане. Но аз не съм от тях. Вярвам в това, че развитието, разширяването и задълбочаването на самоосъзнатостта са безкрайни процеси, на които е подчинен дори самият Източник.

Да искаш да бъдеш нещо повече е един от начините, по които усещаме връзката си с Духа, който сам по себе си е намерение, визия, прогресиране. Да имаш мечта, да имаш визия за онова още по-прекрасно същество, в което можеш да се разгърнеш, е една от основните движещи сили на съществуването ни – наш основен източник на вдъхновение и радост от живота.

Да се превърнеш в своята мечта е нещо напълно осъществимо и – което е по-важно: в това свое начинание ние не зависим от никой друг. За целта не ни е нужно нищо повече от това, с което разполагаме в себе си. Не ни е нужно чуждо позволение. Не ни е  нужно чуждо одобрение. Не ни е нужно чуждо признание.

Това, което ни е нужно, е визия – идея за това в какво същество или състояние искаме да се разгърнем и разцъфтим. Това обикновено лесно се установява. Необходимо е единствено да се запитате за него, след което да си позволите да се размечтаете с всички сили. "Кой бих желал да бъда? Какъв бих желал да бъда? Как бих желал да се проявявам? Как бих живял, ако ВСИЧКО беше възможно за мен?" Това е най-важният въпрос, който ТРЯБВА да си зададете, ако искате да разпознаете мечтата си за самите себе си и да се превърнете в нея. Освободете въображението си. Не се самоограничавайте с мисли за възможно и невъзможно, за реалистично и нереалистично, за постижимо и непостижимо. В този момент си позволете да мечтаете смело, без граници. Колкото по-голяма е мечтата ви, толкова по-напред ще отидете, следвайки я. Има мечти, които са толкова големи, че могат да осмислят целия ви живот. Всъщност, без такава голяма мечта, животът ни обикновено се оказва пуст и пропилян.

Второто нещо, което ви е нужно, е ежедневно да отделяте време, за да се потапяте в мечтата си. Може да са само петнадесетина минути на ден, но задължително си ги дарете. Потопете се в мечтата си, почувствайте я реална и сбъдната, наситете се до мозъка на клетките си с прекрасните усещания, които това ви носи. През останалата част от деня се опитвайте да живеете, говорите, действате и се чувствате ТАКА, СЯКАШ вашата мечта е вече реалност. Това е всичко, което е необходимо, за да я поканите и привлечете в своето съществуване. Ако го правите, не се съмнявайте – тя ще дойде! Всичко, което тя очаква от вас, за да откликне и да се влее във времевата ви линия, е да вярвате в нея, да я желаете, да я мислите и чувствате възможна за себе си, нещо повече от възможна: ВЕЧЕ осъществена! Защото на фино енергийно ниво тя НАИСТИНА вече Е.

На трето място, не се самоограничавайте и саботирайте с мисли за това, че, за да се превърнете в своята мечта, са нужни време или някакви специални обстоятелства. Тези неща НЕ СА ваша грижа. Достатъчно е единствено да си представите мечтата си, да се наситите с нейната вибрация, да сте чисти от всякакво съмнение в нейната сбъднатост. Самото това състояние задвижва колосални творчески енергии, които по невидими, неведоми и непредставими за вас пътища, вече привличат, събират, организират и ви носят в точното време всичко необходимо за обективирането на вашата мечта. Ако за обективирането й са нужни някакви действия от ваша страна – тя ще ви ги подскаже, ще ви вдъхнови за тях. Как ще ги разпознаете? По радостта! Радостта от мисълта, че трябва да направите онова, за което сте почувствали вътрешен подтик, ще е толкова голяма, че вие ще преодолеете всички свои съмнения и неувереност и ще се втурнете да го направите. Радостта ще е и постоянен ваш спътник, докато го правите. Почувствате ли, че вършите нещо за постигането на мечтата си, от страх, че иначе няма да я постигнете – това не са правилните действия, не са действията, вдъхновени от мечтата ви. Мечтата вдъхновява само с радост и носи само радост в процеса на осъществяването си, дори ако понякога се налага да преодоляваме трудности и проблеми.

На четвърто място, не се вкопчвайте в конкретната си визия. Оставайте отворени за предложенията на Вселената. Функцията на вашата визия е да ви постави и държи в определено високо вибрацинно състояние, в състояние на радост, въодушевление и осъщественост. Вселената, обаче, може да ви предложи нещо още по-добро от онова, което сте си мечтали. Нейното предложение ще бъде точен вибрационен отговор на ЧУВСТВОТО, с което ви изпълва вашата визия, но детайлите може да са донякъде различни и неочаквани за вас. При всички случаи те ще бъдат нещо по-добро, по-удовлетворително и по-полезно за вас от онова, което сте можели сами да измислите. Така че оставайте отворени и приемете това, което идва при вас.

На последно, но не по важност, място: бъдете благодарни, доволни и радостни от това, което сте в момента. Обичайте се, гордейте се със себе си, приемайте се безусловно. Не правете грешката да се изпълвате с чувство на неудовлетвореност, малоценност или провал заради това, че сегашното ви състояние може да изглежда твърде жалко в сравнение с вашата мечта. Осъзнайте, че сегашното ви състояние е само отражение на начина, по който досега сте възприемали себе – ако то повече не ви удовлетворява, знайте, че имате силата да го промените, като започнете да се възприемате, мечтаете и вярвате по нов начин. Осъждането, недоволството, липсата на приемане и задоволство от това, което сте в този момент, само ще понижат вибрацията ви и ще ви отдалечат от новото състояние, което желаете да изживеете. Затова се приемете без остатък, благодарете си за всичко, което сте сътворили досега, признайте натрупания по този начин опит. И пристъпете нататък - опитайте нещо ново, нещо по-добро! :)

Може би отначало ще ви бъде малко трудно, но е напълно възможно да овладеете тези умения, стига да започнете да опитвате. И, разбира се, всичко започва с въпроса: "Кой наистина искам да бъда?" Не забравяйте да се попитате. :)


Мария Казакова


Ако материалът ви харесва и го намирате за полезен, помогнете му да достигне до повече хора чрез бутончетата по-долу. Благодаря ви!
Сподели
web analytics
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg