Истинското здраве означава физическо, емоционално, умствено, духовно и социално благополучие
Виртуална обител за лечение и трансформация
Сподели

Лечителю, първо излекувай себе си

17.10.2015
Лечителю, първо излекувай себе си

Да си здрав, означава да си свързан. Свързан със Себе Си – с най-съкровената си Сърцевина. Постоянно да се осъзнаваш като божествено проявление, като "дете на Бога", като вечен, неуязвим и безсмъртен. Да поставяш Духа си в центъра на живота си – да не се отъждествяваш с останалите си "обвивки" (мисловна, емоционална, телесна) и атрибути (таланти, качества, умения, постижения, притежания). Когато отсъства това или когато човек блокира спонтанното проявление на съкровено автентичното си Същество, настъпват болести, злополуки, неблаготворни промени в характера, невървеж в живота. Много хора, които току-що са открили способността на ума да въздейства върху материята, започват да правят опити да лекуват другите. Много им се иска никой нищо да не го боли и в живота му да няма неудачи. Но болестите и неудачите са само следствия. Трябва да се лекуват не те, а причината – която винаги е отсъствие на свързаност и автентичност. А отсъствието на свързаност и автентичност не се лекува ни с доброжелателност, ни с молитви, ни с насочване на енергия, ни с изпращане на любов. Лекуват се чрез демонстриране на тяхното присъствие – у самия теб.

Лечителят е просто свързан човек. Той лекува не чрез волева намеса тук или там спрямо този или онзи, а просто чрез излъчване на състоянието на свързаност. Това е нещо мощно. Това е нещо спонтанно. Това е нещо ненасочено. Като светенето на слънцето – за всички и във всички посоки. Свързаният лекува на всички нива: в негово присъствие по естествен начин искаш и можеш да бъдеш себе си; умът ти се успокоява, става по-подреден, започва да мисли градивно и позитивно; емоциите ти се успокояват, обхваща те безпричинна радост и покой; тялото ти, вследствие на всичко предходно, започва да се самолекува и регенерира; изпълваш се с желание да следваш мечтите си и истинските си предпочитания. Лечителят не се моли и не прави нищо конкретно за изцеляването на каквото и да било у когото и да било. Той вижда болестите и неудачите като признаци, подсказки – за самия болен – че му липсва свързаност, че блокира спонтанното проявление на душата си, че не се познава като божественото проявление, което е. Ако изобщо се моли, той се моли единствено за пробуждането и осъзнаването на хората – без нетърпение, без раздразнение, без воля да бъде на неговото, без желание всичко да стане съвършено изведнъж и завинаги.

Лекуването е бъдене. Духовно здраве, което заразява. И което не можеш да раздаваш, ако първо сам ти не си го придобил. :)


Мария Казакова


Ако материалът ви харесва и го намирате за полезен, помогнете му да достигне до повече хора чрез бутончетата по-долу. Благодаря ви!
Сподели
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg