Истинското здраве означава физическо, емоционално, умствено, духовно и социално благополучие
Виртуална обител за лечение и трансформация
Сподели

Отблокиране на връзката с Висшия Аз

Отблокиране на връзката с Висшия Аз

Всеки един от нас, в една или друга степен, е свързан с Висшия си Аз. Самият факт, че съществуваме в този свят, е доказателство за това, защото ако Висшият ни Аз не ни захранваше със своята жизнена енергия, нас просто нямаше да ни има.

Просто да бъдем живи, обаче, е проява на минимална свързаност с нашия Висш Аз. Връзката ни с него може да бъде много по-активна и удовлетворителна. Такъв е случаят, когато изпитваме – поне малко, поне понякога – обич и състрадание; желание да подадем ръка за помощ; стремеж да бъдем полезни за цялото; смелост в трудни моменти; непреклонност в следването на собствения си път, на собственото си сърце; стремеж да се разгърнем, да надраснем себе си…

Признак за още по-силна свързаност с нашия Висш Аз е способността ни напълно да се уповаваме на Него. Това е по същество способността ни да оставаме изпълнени с вяра, надежда и оптимизъм, че всичко се разгръща по най-добрия за нас начин (дори когато на нашето малко "аз" му се струва, че това не е така); че духовният свят (в лицето и на Висшия ни Аз, и на многобройните невидими помощници, с които винаги сме обграденинеизменно се грижи за нас; че ако следваме вътрешната си истина, повика на сърцето си, всичко в живота ни ще става само още по-хубаво и по-хубаво, и че дори когато се озовем в трудна ситуация, това е само възможност за израстване и разгръщане, възможност да внесем в някаква тъмна област своята любов и светлина, така че да намерим разрешение на дадената ситуация, което да облагодетелства и нас, и всички останали, които участват в нея.

Подобно упование във Висшия ни Аз е особено нужно на онези от нас, които поради това, че са положили наистина големи усилия, за да възстановят връзката си с Духа, като променят мисленето си и пречистят себе си от старите си, ограничаващи ги и нараняващи ги нагласи, вярвания и емоции, са достигнали момент в живота си, когато повишената им по този начин вибрация буквално помита всичко от предишния им начин на живот, което им е носило някакво спокойствие, сигурност и увереност в самите себе си и в посоката, в която трябва да вървят. Днес много такива хора съществуват почти като корабокрушенци – сред отломките на стария си свят, сред водите на Новата реалност, чиито брегове все още не се виждат, нито е ясно с какво човек може да доплува до тях и ще му стигнат ли изобщо силите, смелостта, устойчивостта и надеждата за това…

Истината е, че единственото, което може да ни послужи като спасителен сал в тези времена на огромни вътрешни и съответно външни промени, това е връзката ни с Висшия ни Аз, упованието ни в Него – в Неговата грижа и помощ, в Неговото водачество.

Висшият ни Аз винаги е с нас и винаги е в готовност да нахлуе с още по-голяма мощ в живота ни. Стига да му отворим "вратата"! Един изключително ефективен начин да се направи това, е да се изчистим от всички стари, подсъзнателни вярвания, които ни пречат да се предадем изцяло на неговите грижи, водачество и сила. За целта е нужно да открием и премахнем тези блокиращи вярвания. И ако сте успели да стигнете дотук в своя път, това няма да е чак толкова трудна или непосилна задача. За нейния успех е достатъчно да приложите все същите "стари", добри средства: максимална искреност пред себе си и непоклатимост пред "мрака" (неосветените, неосъзнати области) във вас, който тази искреност може да (и дори е сигурно, че щеви разкрие.

Отделяйте поне по малко време на ден, за да поработите над възстановяването, отблокирането на връзката си с Висшия си Аз. За целта се отпуснете за няколко минути някъде на тихо и спокойно място и просто произнесете наум думите "Аз се уповавам напълно на Висшия си Аз (или на Духа си, или на Душата си, или на Твореца, или на Бога – както там предпочитате да наречете тази блага и всемогъща Сила)." Изречете тези думи така, че да отекнат в цялото ви тяло, в цялото ви енергийно поле. Ако останете отворени и искрени, след произнасянето на тази фраза у вас ще се събудят всички нагласи и чувства, които са в противоречие с нея. Може да се проявят като гласове, които ви обясняват как това не е така или защо това не може или не бива да става. Може да се проявят като негативни чувства или усещания в тялото, чийто произход и причина не можете да си обясните. Може да се проявят като спомени, в които виждате как в някакъв момент уповаването във Висшия Аз или в Бог не ви е помогнало или дори е имало катастрофални последици за вас – в този или пък в минал живот (което, разбира се, само показва, че това уповаване не е било истинско, не е било пълно в онзи момент – което, обаче, не омаловажава или отменя травмиращото ви преживяване).

Всички тези нагласи, спомени, чувства и усещания, които ще се събудят и активират у вас след произнасянето на горната фраза, ще бъдат съвсем реални за вас. За много от тях може дори да си помислите, че са факт, че са чистата истина. Но ВЪПРЕКИ това трябва да се освободите от тях, ако искате наистина да изживеете жива, силна свързаност с Висшия си Аз. Някои от мислите, които могат да преминат през ума ви по време на тази практика, може да са нещо от този род: "Какъв Висш Аз? Какъв Бог? Кой нормален човек ще остави контрола над живота си в ръцете на някаква невидима сила, която я съществува, я не? Бъди реалист. Само ти можеш да се погрижиш за себе си и за живота си – няма кой друг да ти помогне, особено пък нещо си невидимо. Дори да го има този Бог, или този Висш Аз, точно за мен ли пък ще седне да се загрижи? Като толкова го е грижа за мен, защо не ми помогна тогава-и-тогава? Ако има Бог и ако го е грижа за мен, как можа да допусне да ми се случи това-и-това?" и т.н. в този дух.

Има най-различни техники за неутрализиране и премахване на тези вярвания – ако желаете да ги изчистите, самото това намерение ще привлече информация за тях към вас. Но за успеха на всяка една техника е от най-голямо значение първо да си дадете пределно ясна сметка, че всички тези вярвания са именно това: ВЯРВАНИЯ, а не факти. Може да ви се струва, че ТОЧНО защото са факти, вие сте повярвали в тях. Но всъщност нещата стоят по обратния начин: точно защото сте вярвали в тях, те са станали факт в живота ви. Може да не помните кога и как тези вярвания са се озовали във вас, така че да привлекат вибрационно съответстващи им негативни събития в живота ви понякога още в най-ранно детство. Но ако тези събития са възникнали, можете да бъдете сигурни, че тези вярвания ВЕЧЕ са били във вас. Вероятно сте ги донесли със себе си от минали животи, вероятно сте се "заразили" с тях по генетичен или енергиен път от родителите си или от средата, в която сте израсли. Но те са били там. А когато у човек е налице някакво вярване, то несъмнено, по един или друг начин, ще се прояви във външния му живот под формата на събитие, отношения или определени хора. Такава е силата на вярванията – да творят реалност за нас.

Ако искате да промените реалността си, така че в нея да се проявява по-голяма свързаност с Висшия ви Аз, по-голяма помощ и насока от Негова страна, тогава е задължително да изчистите от себе си всички онези вярвания, които пречат, противоречат на това. Тези вярвания са само вярвания, не истини. Но докато вярвате в тях, те ще бъдат истина ЗА ВАС и ще творят реалността ви в съответствие със своята вибрация.

Изберете да вярвате в друго – в противоположното на онова, което ви омаловажава; което отрича съществуването на духовните ви аспекти; което отхвърля възможността те да са винаги близо до вас и да бъдат ваши водачи и помощници.

Непременно отделете време и положете усилие, за да извършите тази работа. Това е начинът да построите безопасен сал за себе си, с който да преплувате водите на Новия свят, за да стигнете до неговата суша. Тази суша, тази твърдина е всъщност истинската ви Реалност – фактът на вашата вечна и безгранична духовност; фактът на вашата постоянна и неотменима свързаност с Духа; фактът на вашата пълна власт над и отговорност за живота, който творите за себе си; фактът на пълната ви и постоянна обгриженост, защитеност и упътеност… които САМО трябва да допуснете… Направете го! :)

 

Мария КазаковаАко материалът ви харесва и го намирате за полезен, помогнете му да достигне до повече хора чрез бутончетата по-долу. Благодаря ви!
Сподели
shopify analytics
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg