Истинското здраве означава физическо, емоционално, умствено, духовно и социално благополучие
Виртуална обител за лечение и трансформация
Сподели

Травмата

Травмата

Преди време, когато току-що бях започнала процеса на вътрешно пречистване, интуитивно ми хрумна идеята, че всичко, което е нужно да направя, е да изчистя негативните наслоения. След това чистата ми, радостна, добронамерена, силна, щедра, сияйна сърцевина и сама ще си грейне… :) Днес вече съм напълно убедена, че това е така. Наистина, отнема много време, за да се изцели цялата струпана дълбока, покъртителна агония – всъщност, продължителността на този процес е различна при всеки… Но резултатите си струват труда!

* * *

Трябва да се осъзнае, че в основата на всичките ни проблеми стои Травмата. На нея се дължи цялата ни агресия, на нея се дължат всички защитни механизми на егото – страх, гняв, завист, злоба, жестокост, затвореност от чувство за малоценност… Ако изчезне тя, ще изчезнат и те. А с тях - и свързаната с тях карма...

Какво представлява Травмата? Травмата е съвкупността от всичките ни болки, съвкупността от всички енергийни записи на болка, които носим в съществото си – в менталното си поле, в емоционалното си поле, в тялото си (клетъчната памет). Това не е само болка, която помним. В по-голямата си част това е болка, която не помним. Болка от минали животи. От бъдещи животи. От паралелни животи. Болка, която дори не е лично наша, а на колектива (по-точно – колективите), на груповите съзнания, към които принадлежим и за чийто хал ставаме съзнателни с всяко свое издигане и свързване с по-висшите ни центрове на съзнание. Накрая идва и древната болка – черешката на тортата – болката от първоначалното спускане в мрака: а тя е гняв (към Източника), и срам, и изоставеност, и самота…

Ние постоянно носим цялата тази болка. Представете си го – ходим като живи игленици. Всяка наша болка е като игла, забита в игленика, който сме. С всяка нова игла, ние сме потискали способността си да чувстваме – за да можем да понесем и това; за да можем да продължим. Докато накрая сме станали това, което сме сега – почти напълно безчувствени. Почти – в сравнение с това, което можем и трябва да бъдем…

Когато човек започне да изчиства болките си, една по една, той постепенно започва да възвръща способността си да чувства. Това означава, че, колкото повече болка изчиства, толкова повече болка изпитва. Защото започва да усеща и по-старите, непомнените болки, по-дълбоките и значи по-тежки болки.

В момента, в който е изчистил най-много болки, става съзнателен за най-големите си игли. Централните. Те са като непроницаеми катранени въжета или воали, увити около централния стълб на съществото му. Привързват "ръцете" му, "краката" му, така че не може да се помръдне в живота – не може да промени основно характера си, не може да види други варианти на живот, не може да бъде господар на собствената си игра!.. Или приличат на плътни, мътни кристали, забити право в сърцето му – заради което сърдечната му чакра, поне в началото на работата, е изглеждала буквално като гръмнал бойлер. :)))) Това са най-тежките, най-суровите, най-ограничаващите вярвания, които човек храни (в много голяма степен несъзнавано) за самия себе си. Те са най-вредните, защото онова, което вярваме за себе си, почерня вярванията ни и за всичко останало, което считаме за "външно" на себе си – то не е външно, но изглежда такова, до определен момент. Парализирайки себе си, ние парализираме творческата си способност и по отношение на всеки един аспект от живота си.

Лично аз вече съм в почти самия край на изчистването на точно тези централни катрани и кристали. Понякога болката беше нетърпима! За щастие, благодарение на вече извършеното пречистване, паралелно на агонията изпитвах и постоянна Радост – понякога дори чисто Блаженство. Защото с всяка премахната болка, човек всъщност все повече пречиства връзката си с Центъра на Радост и Блаженство в себе си. А и имам късмета да съм се родила със способността да оставам винаги свързана със и да канализирам енергията на Универсалната Радост – поради и което успявах да съхраня усмивката си и насред най-тежките ситуации. :) Вече започвам съвсем осезателно да предвкусвам какво би било човек да е напълно изчистен от всяка болка. Надявам се скоро да мога да ви разкажа и за това... :)


Съществува огромен брой техники за пречистване на тези негативни енергии. Едни от тях са по-ефективни при по-повърхностните травми, а други – при по-дълбочинните травми (като негативните записи в клетъчната памет). На определен етап от Пътя Висшият ви Аз ще започне сам да ви дава най-подходящите за вас техники. Дотогава бихте могли да се възползвате от чуждия опит. В сайта си съм дала две от техниките, които аз самата съм използвала в продължение на години и които са ми били изключително полезни: Техника за пречистване и Езеро от Светлина. Ако имате потребност и желание, можете да ги опитате.


Желая на всички пълно и окончателно освобождение от мрака и болката!


Мария КазаковаАко материалът ви харесва и го намирате за полезен, помогнете му да достигне до повече хора чрез бутончетата по-долу. Благодаря ви!
Сподели
free web stats
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg