Истинското здраве означава физическо, емоционално, умствено, духовно и социално благополучие
Виртуална обител за лечение и трансформация
Сподели

Вие принадлежите на по-висши измерения

Вие принадлежите на по-висши измерения

A. ВИЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТЕ ЕДНА МНОГОИЗМЕРНА СЪЩНОСТ

1. Вие сте будни и съзнателни и вземате участие в много повече реалности, отколкото си давате сметка, при проявяването на душата ви чрез вас. (1:5)

2. Приемайки за даденост, че в действителност сте многоизмерни същества, вие все пак възприемате наведнъж само една ограничена част от собствените си преживявания, поради характеристиките на съществуването под формата на физическо същество; триизмерната система автоматично се специализира в преди-и-след ефекти. Вие съществувате в, да кажем, седем различни века едновременно. Нормалното преживяване, обаче, на вашето темпорално съществуване предотвратява възможността за всеобхватен поглед върху всички тези животи от страна на живото същество. (19:388-389)

3. По време на определени етапи от състоянието на сън вие сечете накъсо през невронните структури и възприемате преживявания, които имат многоизмерна природа, и които след това се опитвате да преведете... под формата на стимули, които да могат да бъдат асимилирани физически – и оттам вие често превръщате тези стимули в символични образи, които да могат да бъдат разбрани... от вашата телесна структура. (14:294)

ДЪЖДОВНОТО СЪЩЕСТВО

4. Една нощ Рубърт (без да е вземал хапчета)... видял как дъждовната локва под прозореца му внезапно се превръща в живо, красиво течно същество, което се изправило и започнало да се разхожда, докато дъждът се стичал по течните му страни... Той знаел, че във физическия свят локвата е плоска, и че той възприема някаква друга, също толкова плътна реалност; една по-обширна реалност, в действителност, в която дъждовното същество имало своето съществуване. (10:183)

Б. С МНОЖЕСТВО ЕДНОВРЕМЕННИ (РЕИНКАРНАЦИОННИ) ЖИВОТА

1. Цялото време е симултантно... Прераждането е интерпретация на съзнателния ум в термините на линейността. От една страна тя е силно изопачена. От друга страна това е една творческа интерпретация... Но не съществува такова нещо като карма, която трябва да бъде изкупвана, освен ако не вярвате, че сте извършили престъпления, за които трябва да заплатите. В един по-широк контекст, не съществуват също така и такива неща като причина и следствие, макар че това са базисни предположения във вашата реалност. (9:160)

2. Тези множествени [реинкарнационни] съществувания, обаче, са едновременни и с отворен край. Казано на ваш език, съзнателният ум израства в посока на осъзнаване на ролята, която той трябва да играе в една такава многоизмерна реалност. Достатъчно е да осъзнавате своята роля в това съществуване.

КОГАТО ОСЪЗНАЕТЕ НАПЪЛНО, ЧЕ ВИЕ ФОРМИРАТЕ ОНОВА, КОЕТО СЧИТАТЕ ЗА СВОЯ НАСТОЯЩА РЕАЛНОСТ, ВСИЧКО ОСТАНАЛО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО.

Вашите вярвания, мисли и чувства незабавно се материализират на физическо ниво. Тяхната земна реалност възниква едновременно с тяхното зачеване, но в темпоралния свят между зачеването и проявяването им привидно съществува промеждутък от време.  Така че аз казвам, че едното причинява другото, но всички те са едновременни... "Едновременни" не означава, че всички неща вече са били направени, тъй като всички неща всъщност все още се случват. Вие все още се случвате – но едновременно настоящият ви и бъдещият ви "аз"; а вашият минал "аз" все още... преживява събития, които вие не си спомняте, и които вашето линейно настроено съзнание не може да възприеме на това ниво. (9:161)

3. Животите, които сте живели, не са вие, [но] са ваши... Мислете за дъха си като за животи, а за себе си – [като за] същността, през която те са преминали и преминават. Тогава ще почувствате своето състояние на божествена чистота. (9:162)

4. Не само че децата предварително избират своите родители, но, разбира се, и родителите избират своите деца. (19:384)

5. [Някои] питат... "Обвързан ли съм да следвам законите на кармата?" Тъй като всичко е едновременно, вашите настоящи вярвания могат да променят миналите ви вярвания – били те от този живот или от предишен. (19:387)

6. Сред способностите ви като живи същества е способността настоящите ви вярвания да променят вашите преживявания; вие можете да реконструирате своето "реинкарнационно" минало. Вие разполагате с гигантски фонд от информация и опит, от който да черпите, но той ще бъде оползотворен в съответствие с настоящите ви съзнателни вярвания. Ако осъзнавате, че точката на сила е в настоящето, то ще имате на свое разположение неизчерпаема сфера от способности и енергия (19:387)

7. На съзнателно ниво... вие интерпретирате тези симултантни животи като отделни въплъщения, които привидно настъпват едно след друго. (9:164)

В. МНОЖЕСТВОТО ВАШИ "АЗ"-ОВЕ СЪСТАВЛЯВАТ ВАШАТА СЪЩНОСТ – ИЛИ СВРЪХ-ДУША

1. "Аз"-ът, с когото вие се идентифицирате, не подлежи на унищожение. Вашето съзнание нито угасва, нито се издига – в блажено неосъзнаване на самото себе си – до някаква нирвана. (9:163)

2. Всички ваши клетки, които съставляват физическата ви форма, очевидно съществуват едновременно. Представете си, че имате много животи, които траят по същия начин. Вместо клетки, вие имате "аз"-ове... Мислете за висшето си "аз" – наречете го своя същност, ако искате – като за образуващо една психична структура, която е също толкова реална, колкото и физическата ви структура, но се състои от множество "аз"-ове. Клетките, обаче, макар и да са част от тялото, все пак не са съзнателни за цялото измерение, в което пребивава съзнанието ви. Те не могат да възприемат всички елементи, които са налице дори в триизмерното съществуване. При все това, вашето настоящо съзнание физически се опира на клетъчното съзнание. (9:163)

3. Така че същността съзнава много по-обширни измерения на активност, отколкото съзнавате вие, и въпреки това, по същия начин, нейното по-сложно съзнание се опира на вашето собствено, като едното е необходимо на другото. (9:164)

4. От гледна точка на съзнанието, вашата същност, или вашето висше "аз", знае толкова повече, отколкото знаете вие, колкото повече знаете вие в сравнение с вашите клетки. (9:165)

5. Група от клетки образува орган. Група от "аз"-ове образува душа [на страница 170 Сет решава да я нарече свръх-душа]. Не ви казвам, че нямате душа, която да можете да наречете своя собствена. Вие сте част от душата си – тя принадлежи на вас и вие принадлежите на нея. Вие обитавате нейната реалност... Същността, следователно, или висшето "аз", се състои от души... Същността води съществуване в многобройни измерения, като душите, които я съставляват, имат свободата да се движат в граници, които на вас биха ви се сторили безкрайни. (9:165)

6. Разпознаването, от ваша страна, на душата и същността може да ви помогне да насочвате енергии от тези други измерения към вашия ежедневен живот. (9:166)

7. Въпреки, че сте индивиди и то със свободна воля, вие сте също така и част от едно друго вие. Но за момента просто не се идентифицирате със своя висш "аз". (19:395)

8. Вътрешните аспекти на вашето същество действат спонтанно, радостно, свободно; всичко това се случва, защото вашият вътрешен "аз" вярва във вас. (2:20)

ЧЕСТОТА

9. Физическата реалност, в която сте родени, не е чак толкова плътна, или предопределена, или определена, колкото изглежда. Напротив, налице е едно поле на богато взаимодействие. Вашето съзнание трябва да бъде фокусирано върху един определен обхват от честоти, преди то изобщо да може да възприема материя, а да не говорим за плътност. По време на сън вашето съзнание се движи между полета с различна интензивност, като буквално се влива и оттегля от полето на физическата материя и оформя от по-пластични пред-материални нива окончателната форма, която материята ще приеме във вашия свят. (20:413)


"Природата на личната реалност" от Джейн Робъртс и СЕТ

Превод: Мария Казакова

назад   напредАко материалът ви харесва и го намирате за полезен, помогнете му да достигне до повече хора чрез бутончетата по-долу. Благодаря ви!
Сподели
hit counter
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg