Истинското здраве означава физическо, емоционално, умствено, духовно и социално благополучие
Виртуална обител за лечение и трансформация
Сподели

Вие създавате своя свят

Вие създавате своя свят

A. ВИЕ ТВОРИТЕ СВОЯТА РЕАЛНОСТ

1. Събитията, които изглежда, че се случват НА вас, са инициирани от вас в рамките на вашето ментално, или психично, обкръжение. (1:4)

2. Променянето на психичното състояние автоматично променя физическите обстоятелства.  Не съществува друг валиден начин за променяне на физическите събития. (1:10)

3. Вие създавате своята собствена реалност.  Не съществува друго правило. (1:14)

4. Творческата радост се излива през вас с такава лекота, с каквато дишате. От нея произтичат и най-малките области от вашата външна опитност. Вашите чувства притежават електромагнитна реалност, която се проявява навън, оказвайки влияние върху самата атмосфера. Те се групират на принципа на привличането, като така изграждат области от събития и обстоятелства, които в крайна сметка се уплътняват, така да се каже, или като обекти в материята, или като събития във "времето". (1:11)

5. Огледайте се наоколо. Цялото ви физическо обкръжение представлява материализация на вашите вярвания. Чувството ви на радост, на тъга, на болест или здраве – всички те са причинени от вашите вярвания. (2:25)

6. Вашите вярвания формират вашата реалност, вашето тяло и неговото състояние, вашите лични взаимоотношения, вашето обкръжение и, като цяло, вашата цивилизация и свят. (4:71)

7. Ако не се материализираха всички ваши вярвания, а не само „удачните” такива, никога нямаше да можете да осъзнаете на физическо ниво, че вашите идеи творят реалността. (5:103)

8. Съзнателният ум е предназначен да направлява потока на вашите преживявания посредством вашите вярвания. (11:235)

9. Вътрешният "аз" поддържа физическото тяло живо, точно както го е формирал... Но при всички случаи вътрешният "аз" се съобразява със съзнателния ум в преценката си относно състоянието на тялото... и формира тялото в съответствие с вярванията на съзнателния ум... Вие формирате реалността посредством своите вярвания и вашият най-съкровен продукт е физическото ви тяло... Вие организирате на несъзнателно ниво атомите и молекулите, които съставят клетките ви, да сформират тялото ви. Но моделът за него е изграден от съзнателните ви вярвания. За да промените тялото си, трябва да промените своите вярвания, дори когато са налице физически данни или свидетелства, които противоречат на желаното... С изключение на няколко състояния, които ще споменем по-долу, вие можете да станете здрави – ако сте болни, слаби – ако сте с наднормено тегло, ... или да предизвикате дълбоки промени във физическия си облик, като използвате своите идеи и вярвания. (5:86)

10. Вие постоянно променяте дори онези условия във вашия живот, които изглеждат най-стабилни, чрез промяната на отношението си към тях... Взаимодействията с останалите хора са факт, разбира се, но сред тях няма нито едно, което вие да не приемате или привличате към себе си чрез своите мисли, нагласи или емоции. (1:10)

11. ТРЯБВА ДА ПОЕМЕТЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОЕТО СЪЩЕСТВО. (2:27)... АКО ВЯРВАТЕ, ЧЕ СТЕ НА ПРОИЗВОЛА НА ФИЗИЧЕСКИТЕ СЪБИТИЯ, ВИЕ ПОДДЪРЖАТЕ ЕДНО ПОГРЕШНО ВЯРВАНЕ. АКО ИМАТЕ УСЕЩАНЕТО, ЧЕ НАСТОЯЩИТЕ ВИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ СА ПЛОД НА ОБСТОЯТЕЛСТВА, КОИТО СА ОТВЪД ВАШИЯ КОНТРОЛ, ВИЕ ПОДДЪРЖАТЕ ЕДНО ПОГРЕШНО ВЯРВАНЕ.

Вие сте участвали в разработването на обкръжението, което след това сте имали като деца. Вие сте избрали тези обстоятелства. Това не означава, че се намирате на произвола на тези обстоятелства. Това означава само, че сте си заложили предизвикателства, които трябва да бъдат преодолени, и че сте си заложили цели, които трябва да бъдат постигнати. (2:31)

12. Вътрешният "аз" се е впуснал в едно вълнуващо изпитание, в което той се учи да превежда своята реалност в термините на физическия свят. Съзнателният ум... често е така заслепен от онова, което възприема, че се изкушава да мисли, че физическите феномени са причина, а не резултат. (2:32)

Б. ВИЕ ТВОРИТЕ СВОЕТО БЪДЕЩЕ

1. Какви внушения и идеи си подавате? Осъзнайте, че те ще бъдат материализирани във вашия личен опит. (2:32)

2. Едно семейство може постоянно да подсилва своята радост, веселие и спонтанност, като се концентрира върху идеите за жизненост, сила и креативност. (3:46)

3. Представете си, че като младеж имате определена цел в ума си, за постигането на която работите. Вашето намерение, представи, желания и решителност сформират една психична сила, която бива проектирана навън и напред от вас, така да се каже. Вие запращате реалността на своя "аз" от своето настояще в онова, което считате за бъдеще. (21:441)

4. Вашето приемане на самия себе си и вашият собствен интегритет могат, във всеки един момент от настоящето ви, да променят вашето минало и бъдеще. (21:441)


"Природата на личната реалност" от Джейн Робъртс и СЕТ

Превод: Мария Казакова

напредАко материалът ви харесва и го намирате за полезен, помогнете му да достигне до повече хора чрез бутончетата по-долу. Благодаря ви!
Сподели
web analytics
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg