Истинското здраве означава физическо, емоционално, умствено, духовно и социално благополучие
Виртуална обител за лечение и трансформация
Сподели

В определени рамки

В определени рамки

A. ЖИВОТО СЪЩЕСТВО

1. Вие сте ограничени само до тази степен, че сте избрали физическата реалност, като така сте се поставили в нейния контекст на преживявания. (1:14)

2. В рамките на основната структура на тялото, избрана преди физическото раждане... индивидът има пълна свобода да създаде една съвършено здрава функционираща форма. Формата, обаче, е огледало на вярванията, и точно ще материализира в плът онези идеи, които съзнателният ум поддържа... Това е една от най-важните функции на тялото. Болното тяло, в такъв случай, осъществява тази си функция – по свой си начин – точно както и едно здраво тяло. (5:102)

3. Вие не можете да оцените своята духовност, докато не оцените материалната си природа. Това не е въпрос на издигане над вашата природа, а на еволюиране на основата на пълното разбиране на тази природа. Има разлика... Можете да научите повече, като наблюдавате животните, отколкото от някой гуру или свещеник – или като четете книгата ми. (I 1:212)

ЖЕЛАНИЕТО

4. Възможно е да сте последовател на някоя от школите на Будизма, в които се поставя голямо ударение върху отричането от тялото и избягването на желанието. Тези елементи са доста характерни за християнството. Също така, философските учения, които проповядват отричане от плътта, трябва в крайна сметка да стигнат до проповядване на отричане от "аз"-а и развиване на отвращение към него. Душата е призвана да преживее тази реалност, а не да я отхвърля. Под една или друга форма, на отдадения му се казва, че в земния опит има нещо нередно. Вие, следователно, като "аз" в плът, бивате считани за някакво зло по силата на самото ви съществуване. (12:244)

КАКТО ДУХОВНОТО, ТАКА И ФИЗИЧЕСКОТО СА ВАЖНИ СЕГА

5. И тогава вие се опитвате още повече да пропъдите характерната наслада на вашето собствено физическо същество, отричайки страстната духовност на вашата плът и силните телесни наклонности на вашата душа. Ще се опитате да се отървете от едни съвсем естествени емоции, и така ще бъдете лишени чрез измама от техния голям духовен и физически импулс. (12:245)

6. Вие сега сте вкоренени в своето физическо същество и сте благословени да възприемате чрез своето тяло един уникален, жив опит. Така че когато споменавам техники, които ще ви позволят да възприемате други полета на реалност, различни от вашето,... разберете, че те трябва да бъдат използвани, за да увеличите насладата си от това физическо съществуване и за да обогатите както чувственото си, така и духовното си проявление. (14:294)

ПРОМЕНЕТЕ МИНАЛОТО

7. Миналото все още се случва. Вие го творите от своето настояще, в съответствие със своите вярвания. Премахнатият апендицит няма да се появи отново физически. Има някои ограничения, които се приемат и които са заложени във физическото ви същество. Налице е, обаче, далеч по-голяма свобода – дори на клетъчно ниво. (15:313)

ВРЕМЕТО

8. Всички съществувания са едновременни. В рамките на физическото съществуване, някои неща са възможни, а някои – не. Вие не можете да си генерирате крайник, или да направите така, че да ви порасне нов. Но можете да излекувате себе си от някоя "нелечима" болест, ако осъзнаете, че вашата точка на сила е в настоящето. (381)

9. Възможни са някои физически обстоятелства, включващи дефекти по рождение, които не могат да бъдат променени и при които опитът трябва да бъде фокусиран по други, различни от обичайните, пътища. (19:397-398)

10. Не съществува такова условие, което вие да не можете да промените, освен някое, което е било безусловно прието на физическо ниво при раждане, като например някакъв недостатък под формата на липсващ орган или функционално нарушение. (22:452)

Б. ПРОМЕЖДУТЪК ОТ ВРЕМЕ 

1. Обикновено е налице забавяне, или промеждутък от време, през което вашите вярвания предизвикват материална актуализация. Когато се опитвате да промените своите убеждения, за да промените онова, което ви се случва, вие също така първо трябва да спрете инерцията, която вече сте набрали, така да се каже. Вие правите промяна на посланията, докато същевременно тялото ви е свикнало да реагира гладко, безапелационно, на определен набор от вярвания... Когато положите усилия да промените тези съзнателни вярвания, е необходим известен период от време, през който структурата ви да се научи да се приспособява  към новия предпочитан набор от вярвания. Ако тези вярвания бъдат променени "за една нощ", е необходимо сравнително по-малко време. В известен смисъл, всяко вярване може да се разглежда като мощна станция, привличаща към себе си от полетата на вероятностите само онези сигнали, към които тя е настроена, блокирайки същевременно всички останали. Когато установите нова станция, възможно е за известно време да се получи статично напрежение или пропускане от някоя стара станция. Всяка способност, която имате, тогава, може да бъде "проявена по-ясно", усилена, и да се превърне в реална, вместо да е само вероятна. В такъв случай, обаче, вие трябва да се концентрирате върху това качество – а не... върху факта, че досега не сте го използвали добре. (15:301)


"Природата на личната реалност" от Джейн Робъртс и СЕТ

Превод: Мария Казакова

назад   напредАко материалът ви харесва и го намирате за полезен, помогнете му да достигне до повече хора чрез бутончетата по-долу. Благодаря ви!
Сподели
hits counter
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg