Истинското здраве означава физическо, емоционално, умствено, духовно и социално благополучие
Виртуална обител за лечение и трансформация
Сподели

Можете да преодолеете страха

Можете да преодолеете страха

A. СТРАХЪТ БЛОКИРА ВАШИЯ ПОТОК

1. Когато осъзнавате съществуването на същността и на душата, вие можете съзнателно да черпите от тяхната по-голяма енергия, разбиране и сила... Вашето съзнателно намерение произвежда определени промени у вас, които автоматично пораждат такива облаги.  Облагите ще бъдат усетени дори от най-малките клетки на вашето тяло, и ще повлияят дори най-обикновените, земни събития от вашия ежедневен живот... Вашето разбиране и желание са [много] важни. Така инициираните процеси са отвъд вашето нормално съзнание. Те възникват автоматично в рамките на вашето намерение, ако не ги блокирате чрез страх, съмнение или противоположни вярвания. (9:166-167)

2. Ако не вярвате в естествените лечебни процеси, вие просто ще ги блокирате. Страхът ви от това, че не сте отишли на лекар, тогава ще причини само още по-голяма вреда... Ако имате вяра в медицинската помощ, това само по себе си ще донесе терапевтична полза. Това, обаче, може да стигне само дотук, ако не се работи върху преодоляването на вътрешните проблеми. Понякога те биват разрешени независимо от това, което правите или в което вярвате, просто като резултат от огромните творчески енергии във вашето същество. (10:202-203)

3. Може и да вярвате, че доброто умствено здраве означава винаги да сте радостни... и мили, и никога да не плачете или да не изразявате разочарование. Това вярване само по себе си може да ви доведе до това да отречете някои съвсем естествени измерения на човешкото съществувание, и да възпрепятствате потока на емоциите, който иначе би могъл да пречисти тялото и ума ви. (10:208)

4. Когато отхвърляте подобни емоции..., вие възпрепятствате потока... Вие издигате препятствия.  Всяка емоция ще премине в друга, ако я преживеете откровено.  В противен случай вие задръствате естественото движение на цялата си система. (I 1:221)

Б. СЪВЪРШЕНСТВОТО НЕ Е ЖЕЛАТЕЛНО

1. Да се опитвате да бъдете съвършени през цялото време, може да бъде катастрофално, поради вашето неразбиране. (8:141)

2. Ако са ви казали, че духът е съвършен, и че вие трябва да бъдете съвършени във всяко отношение, докато същевременно вярвате в несъвършенството на тялото, вие винаги ще бъдете в конфликт със себе си. Много хора са убедени, че гневът винаги е негативен. Но при някои обстоятелства той може да бъде най-пробуждащата и терапевтична емоция. (I 1:209)

3. Съвършенството не е състояние на битие, тъй като всичко съществуващо е в състояние на ставане. Това не означава, че всичко съществуващо е в състояние на ставане на съвършено, а че е в състояние на ставане на все повече самото себе си. (21:427)

В. УПРАЖНЕНИЕ №1

Представете си, че сте част от една невидима вселена, но такава, в която всички звезди и планети са съзнателни и изпълнени с неописуема енергия. Вие осъзнавате това. Представете си тази вселена като притежаваща формата на тяло. Ако искате, визуализирайте очертанията й като блестящи на фона на небето. Слънцата и планетите са вашите клетки, всички от които са изпълнени с енергия и сила, но очакват вашата насока. Вижте как този образ се разраства до вашето собствено съзнание, което е невероятно ярко. Осъзнайте, че то е част от една далеч по-голяма многоизмерна структура, простираща се в едно дори още по-богато измерение. Почувствайте как вашата същност ви изпраща енергия, точно както вие изпращате енергия на своите клетки. Нека тя изпълни съществото ви, а след това я насочете към физическия си аспект – към което и да е място във вашето тяло, което си изберете. Ако пък има физическо събитие, което силно желаете, тогава използвайте тази енергия, за да си представите неговото действително случване толкова живо и образно, колкото ви е възможно... Енергията може да бъде насочена към която и да е част на тялото, и ако вие не блокирате нейното действие чрез неверие, тази част на тялото ще бъде изцелена... Тук говорим за състояния, които могат да бъдат физически излекувани – но не и за порастване на ръка, ако сте били родени без такава, например, или за коригирането на други недостатъци на тялото, които имате по рождение. (9:167)


"Природата на личната реалност" от Джейн Робъртс и СЕТ

Превод: Мария Казакова

назад   напредАко материалът ви харесва и го намирате за полезен, помогнете му да достигне до повече хора чрез бутончетата по-долу. Благодаря ви!
Сподели
free hit counter
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg