Истинското здраве означава физическо, емоционално, умствено, духовно и социално благополучие
Виртуална обител за лечение и трансформация
Сподели

"Спящ агент" ли си?

"Спящ агент" ли си?
Под "спящ агент" обикновено се има предвид подложен на умствен контрол индивид, програмиран да изпълни определена задача, в определено време, след като бъде активиран посредством някакъв вид специален код. Като цяло думата "спящ агент" има негативен смисъл и силните на деня искат да си мислите точно това. Не бихте желали да сте спящ агент, нали?

Или бихте желали? Може би не всички спящи агенти са програмирани за разрушение. Може би тази планета е пълна с индивиди, които са положителни спящи агенти, очакващи да бъдат активирани, за да се надигнат, обединят умствената си енергия и променят хода на историята.


Повечето спящи агенти никога не се чувстват като принадлежащи на този свят. Причината за това е, че те наистина не му принадлежат. Те не принадлежат на стадния манталитет и никога няма да се приобщят към него, независимо колко упорито се опитват да постигнат това. А някои са се опитвали наистина много упорито – с всички произтичащи от това опустошителни за тях последици.


Оттеглили ли сте се в уединение, защото другите не ви разбират? Позволили ли сте на своето вътрешно величие и могъщество да бъдат погребани някъде дълбоко във вас, защото знаете, че ако ги проявите ще засенчите околните до такава степен, че те никога няма да ви приемат?


Осъзнавате ли, че причината, поради която мъдрецът се оттегля да живее в планината, не е, че мъдрецът не може да понася хората, а че хората не могат да понасят мъдреца? Когато хората видят истински мъдрец, това ги принуждава да погледнат себе си и собствените си недостатъци и неуспехи. Тъй като не могат да понесат да гледат себе си, мъдрецът ги кара да се чувстват неудобно. Те не го приветстват с отворени обятия, жадувайки да се поучат от него. Те го превръщат в изгнаник, така че да не им се налага да се справят със себе си, тъй като той е отражение на техния потенциал.


Хората по-скоро биха предпочели да имат лъжливи водачи, тъй като така е по-лесно. Тогава те могат да бъдат водени по път, който им е по-познат и следователно по-удобен. Защо да се откъсват от познатото? Защо да изпитват неудобства? И макар и да протестират, диктатурата за тях е едно по-ефективно и по-лесно за пребиваване място. Защото при нея има някой, който да им казва какво да правят и кога да го правят.


Колко от вас са посещавали екстрасенс, защото са искали да узнаят дали: да се оженят за някого, да се разведат с някого, да започнат да се виждат с някого, да спрат да се виждат с някого, да отидат на определен лекар, да не отидат на определен лекар, да се преместят да живеят на друго място, да останат да живеят на сегашното място, да си купят къща, да наемат апартамент, да си сменят работата, да не си сменят работата и т.н. и т.н.


И след като направихте това, задоволихте ли се с мнението само на един екстрасенс? Или зададохте същия въпрос на няколко екстрасенса? И не търсите ли все още идеалния екстрасенс? Мислите ли, че онези, които вземат най-високи такси, са най-добрите? Възможно ли е да закупите своя отговор от някого? В крайна сметка, не е ли това по-лесно, отколкото сами да откриете своя отговор?


В един или друг момент всеки потърсва някой друг, който да му каже какво да прави! Защо? Защото това е най-лесният изход от дадена ситуация! Но това, че е най-лесният, не го прави най-доброто решение!


Хората наистина имат нужда да бъдат водени. Но причината за това е, че това е начинът, по който ние взаимно си помагаме. Винаги има някой, който е на по-високо стъпало по стълбицата от вас и който може да се обърне назад и да ви протегне ръка. И винаги има някой, който е на по-ниско стъпало по стълбицата от вас, на когото вие самите можете да се обърнете назад и да протегнете ръка. Но за да намерите тази подкрепяща ръка, вие трябва да погледнете над себе си и да се придвижите вертикално, не хоризонтално. Хоризонталните придвижвания не ви издигат във вашите търсения. Те само ви разсейват и ви пречат да откриете помощта, която наистина търсите. Хората имат нужда да бъдат водени към тяхното възвисяване, а не към тяхното поробване.


Ако другите се чувстват несигурни около вас, това е техен проблем, не ваш. Бъдете състрадателни към тях, предложете им ръката си, но, ако те откажат да я поемат, не насилвайте нещата. Дръжте главата си високо изправена и продължавайте да вървите напред. Има една стара поговорка: "Не хвърляйте бисерите си на свинете."


Колкото повече си позволявате да бъдете точно тези, които сте замислили себе си да бъдете, толкова повече възможности се отварят за другите да открият кои са. Оставете ги да се чувстват неудобно. Оставете ги да се чувстват несигурни. Къде е казано, че израстването е свързано с удобство? Не е ваша работа да учите техните уроци вместо тях. Можете да ги насочвате, но не можете да поемете уроците им, защото, ако го направите, вие ще сте единствените, които се учат. Нека техните чувства на неудобство и несигурност бъдат техни учители. Дайте им мотивация да се вгледат в себе си.


Каква е вашата функция тук? Защо сте избрали да дойдете тук в тези бурни времена?


Дали не сте водачи, които обаче никога не са отделяли време, за да осъзнаят това? Да бъдеш водач е най-самотното занимание, което изобщо съществува. Вие носите най-голяма отговорност, всеки следи всяко ваше движение. Истинският водач разполага с най-малко свобода. Той носи най-голямата морална и етическа отговорност.


Бъдете водачи където и да се намирате, каквото и положение да заемате в живота. Човечеството има нужда водачите, които са спящи агенти, да се пробудят сега. Как иначе масите биха получили достъп до истинско водачество, освен ако водачите не живеят и работят сред тях и знаят от какво се нуждаят и какво искат хората? Станете достъпни там, където се намирате точно сега. Не искайте да сте "някъде другаде, на по-духовна длъжност". Предефинирайте понятията си за "водач" и "учител". Това не са формални длъжности!


Искате ли да допринесете за въздигането на колективния подсъзнателен ум? Искате ли да бъдете човек, показващ пътя, който другите да следват? Или искате да се криете в удобството на стадния манталитет? Което включва и стадния манталитет на "ню ейдж". Наистина ли всичко е "мир, любов и светлина"? "Вегетарианството" ли е пътят? Или "ченълингите"? Или "кристалите"? Или каквото там се случи да е модерно в момента? Каквото и да правите, знайте какво и защо го правите!


Човек може да извърши много лоши неща, дори с най-добри намерения, ако не знае какво прави. Често хората мислят, че да се прави нещо е по-добро от това да не се прави нищо, но това съвсем не е вярно. Не се стремете към краткотраен ефект – стремете се към дълготраен ефект.


За деградирането или за възвисяването на човечеството допринасяте? Какъв е стилът ви на живот? Отличава ли се той с положителност и конкретна цел? Или е пълен с неща, които изглеждат великолепно отвън, но ви оставят празни отвътре? Идеите и целите, които следвате и към които се стремите, ваши ли са или са ви дадени от други?


Когато достатъчно голям брой хора се пробудят от своя сън, за да осъзнаят, че са тук, за да усетят своята собствена сила и могъщество заедно със силата и могъществото на своята Свръхдуша и Божествено Присъствие, внимавайте, защото на хоризонта изгрява един нов свят!

 

Джанет Свердлов

Превод: Мария Казакова

Ако материалът ви харесва и го намирате за полезен, помогнете му да достигне до повече хора чрез бутончетата по-долу. Благодаря ви!
Сподели
web statistics
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg