Истинското здраве означава физическо, емоционално, умствено, духовно и социално благополучие
Виртуална обител за лечение и трансформация
Сподели

Да си възвърнем любовта

Да си възвърнем любовта

Като деца, много от нас не са били обичани в достатъчна степен или така, както им е било нужно, от значимите за тях възрастни хора. Последиците от това понякога могат да бъдат много тежки и да отекват негативно в живота ни, дълго след като детството си е отишло. Една такава тежка последица би могло да бъде това да затворим сърцето си и сами да станем неспособни както да отдаваме, така и да получаваме любов. Друга тежка последица би могло да бъде това дълбоко у нас да се загнезди убеждението, че не сме достатъчно важни и достатъчно ценни, което от своя срана ще стане причина в бъдеще многократно да се отричаме от себе си като правим компромиси с потребностите си, като се страхуваме да изразяваме своята истина, като нямаме самочувствие да заставаме зад изборите и мненията си, като се задоволяваме с по-малко от това, което ни е нужно и заслужаваме...

За щастие, ситуацията е поправима. Наскоро получих от своя Висш Аз една техника, която искам да споделя с вас, за да можете и вие да върнете на детето във вас цялата онази любов, която е заслужавало и има нужда да получи, така че да се изцели самото то, а и вие – като негово продължение. Ето как.

Направете списък (писмено или в ума си) на всички възрастни хора, които са били значими за вас в детството ви и относно които чувствате, че не са ви обичали така, както е трябвало или ви е било нужно да ви обичат. Представете си, че у всеки от тези хора, скрит зад лицето и характера, които той е проявявал спрямо вас в детството ви, стои един светъл, здрав, весел, любвеобвилен човек, който тогава много, много е искал да ви дари щедро с любов, но не е получил шанс да го направи. (Не забравяйте, че тези хора, дори и да са искали да ви дарят с любов, по някаква причина са били възпрепятствани да го направят, навярно защото самите те като деца не са получили достатъчно любов от значимите за тях възрастни... Така че не ги винете!) След това последователно се изправете срещу всеки един от тези хора.

Когато съответният човек застане пред вас, си представете как от сърцето му към вашето сърце потича мощен поток от любов – светъл, искрящ. Почувствайте как сърцето ви най-после се напоява с тази живителна любов, от която толкова сте имали нужда тогава и за която сте копнели до днес. Усетете как тази любов се влива в сърцето ви, изпълва го, изпълва всяка ваша клетка, цялото ви същество. В един момент ще усетите как от самите вас започва да се излъчва такъв поток от любов и се насочва към сърцето на стоящия срещу вас човек. Ще усетите радост, че най-после можете да обичате този човек открито и безпрепятствено. Всички негови грешки ще избледнеят, ще се изпълните с благодарност, че го е имало в живота ви и че имате възможност да бъдете обичани от него и да го обичате в отговор. Когато вие самите се наситите с достатъчно любов от този човек и съответно той получи достатъчно от вашата любов, процесът ще се прекрати от самосебе си. Ще разпознаете момента по чувството на пределна изпълненост с любов, блаженство и благодарност. След това можете да продължите със следващия човек от вашия списък.

Опитайте – непременно. :) Няма да ви отнеме повече от половин час, но тази практика ще ви накара да се почувствате по-силни и по-цялостни – сякаш късчета от сърцето ви най-после са се завърнали при вас и са си дошли на мястото. Съвсем скоро можете да забележите, че се е променило и отношението ви към вас самите; начинът, по който постъпвате в обичайни ситуации; както и хората, с които сте работили по време на тази практика. :)

 

Мария Казакова


Ако материалът ви харесва и го намирате за полезен, помогнете му да достигне до повече хора чрез бутончетата по-долу. Благодаря ви!
Сподели
web analytics
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg