Истинското здраве означава физическо, емоционално, умствено, духовно и социално благополучие
Виртуална обител за лечение и трансформация
Сподели

Мудри

Мудрите представляват специални положения на ръцете, посредством които можем да осъществим директно и мощно въздействие върху своята био-енергетична система, за да я приведем в здраве и равновесие. За онези от вас, които усещат осезателно своите енергийни потоци и състояние, ефектът от използването на мудрите ще бъде непосредствено доловим и несъмнен. Но дори онези от вас, които нямат такава силно развита сензитивност, ще бъдат в състояние да регистрират благотворното влияние на мудрите по такива признаци като: ободреност, повишена енергичност и жизненост, повишено самочувствие, стремеж към чистота, ред и организираност, засилено усещане за спокойствие, жизнерадост, увереност, адекватност, фокусираност и яснота. Мудрите могат да се използват както по време на медитация, така и самостоятелно - в специално отделено за това време или просто докато чакате пред гишето, на спирката или в магазина.

Придхиви мудра (мудра на земята)

Мудри

Изпълнява се и с двете ръце едновременно. Поставете върховете на палеца и на безименния пръст един срещу друг, като леко ги притискате. Останалите пръсти остават опънати. Изпълнява се като лечение 3 пъти дневно по 15 минути или по няколко минути при нужда.

Практикувайте Придхиви мудра, когато се чувствате несигурни и имате нужда от вътрешна стабилност и самоувереност. Тази мудра активира коренната (първа) чакра и прекратява енергийния недостиг в нея. Благодарение на това човек започва да се чувства психически и физически по-силен и жизнен, повишава се усещането му за вътрешна стабилност, заземеност, сигурност, уравновесеност и увереност в себе си и в правото си на съществуване и самоутвърждаване. Мудрата оказва благотворно влияние и върху състоянието на ноктите, кожата, косата и костите.

Апана мудра (енергийна мудра)

Мудри

Изпълнява се и с двете ръце едновременно. Допрете върховете на палеца, средния и безименния пръст. Останалите пръсти остават опънати. Изпълнява се като лечение 3 пъти дневно по 15 минути или от 5 до 45 минути при нужда.

Апана мудра дарява търпение, спокойствие, увереност, вътрешно равновесие, хармония, способност да се съзерцава и да се оформят планове и картини на бъдещето. Тя също така спомага за премахването на токсините от тялото, като подобрява състоянието и стимулира работата на черния дроб и на жлъчния мехур.

Апана ваю мудра (спасител на живота: първа помощ при сърдечни атаки)

Мудри

Изпълнява се и с двете ръце едновременно. Сгънете показалеца, така че върхът му да докосва възглавничката в основата на палеца. Същевременно допрете върховете на палеца, средния и безименния пръст. Малкият пръст остава опънат. Изпълнява се като лечение 3 пъти дневно по 15 минути или при нужда - докато се появи ефект.

Апана ваю мудра усилва сърцето - в пряк и в преносен смисъл на думата. Тя е много полезна за хора, които са се ангажирали с твърде много задължения; които трудно понасят "бездействието" и искат постоянно нещо да вършат или нещо да се случва; които не намират време за нуждите на "сърцето" - не намират време да обърнат внимание на своите потребности или да се насладят на спокойствието или на нещо красиво.  Тази мудра може също така да изпълни функцията на първа помощ при признаци на сърдечна атака. Може да се прилага и за цялостно укрепване и лечение на сърцето при хронични сърдечни оплаквания.Ако материалът ви харесва и го намирате за полезен, помогнете му да достигне до повече хора чрез бутончетата по-долу. Благодаря ви!
Сподели
web statistics
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg