Истинското здраве означава физическо, емоционално, умствено, духовно и социално благополучие
Виртуална обител за лечение и трансформация
Сподели

Нежно настройване на чакрите

Нежно настройване на чакрите

Принадлежа на една субективна (вътрешнопланова) духовна традиция, в която не се работи директно с чакрите. Работи се с нагласите. Знае се, че когато човек пречисти нагласите си и породените от тях емоции, чакрите по естествен път се изцеляват, активират и синхронизират – и то в мига, реда и степента, в които Висшият Аз счете това за необходимо и здравословно.

Ето защо силно се изненадах, когато онзи ден Висшият ми Аз ми каза: "Днес ще работим с чакрите." Е, оказа се, че отново ще работим с нагласите… :))))) Ето и техниката, която ми даде.

Вчувствайте се във всяка една от чакрите си и се опитайте да доловите коя е доминиращата блокираща нагласа, която се е установила в нея. В този процес може да ви помогнат познанията ви относно сферата на живот и жизнена изява, за която отговаря всяка една чакра. Но това не е задължително. Аз, например, не съм подробно запозната с това, и въпреки това, когато се вчувствах във всяка отделна чакра, можах ясно да доловя коя е най-потискатаща нагласа, установена в нея.

След това формулирайте за всяка чакра точно обратната на доловената от вас потискаща нагласа. Така например, след като установих коя беше доминиращата потискаща нагласа за всяка от чакрите ми, аз формулирах следните техни противоположни нагласи:

1.       За първа чакра: "Аз имам"

2.       За втора чакра: "Аз се наслаждавам"

3.       За трета чакра: "Аз съм неуязвима и неразрушима"

4.       За четвърта чакра: "Аз давам и получавам (любов)"

5.       За пета чакра: "Аз явявам (в изобилие)"

6.       За шеста чакра: "Аз виждам"

7.       За седма чакра: "Аз приемам (в благочувство, с благодарност)"

Имам и други активни основни чакри – това са новопоявили се чакри… Но за това – някой друг път! :)

Следващата крачка е да се опитате да изпитате в пълна мяра –  с най-богата наситеност на положителни, сладостни чувства – това как ви кара да се чувствате новоформулираната за всяка чакра позитивна нагласа. Например – какво е чувството наистина да имаш, или наистина да се наслаждаваш на живота, или наистина да си неуязвим и т.н. – ама наистина!.. :) Отделете достатъчно време за да почувствате това за всяка една чакра. Потопете се дълбоко в новото чувство. Запомнете го. Запечатайте го в самите си клетки…

След това преминете през всяка една чакра, започвайки от първата, и изречете искрено: "Благодаря!" Това е благодарност за това, че ТОВА (тази нова нагласа, която сте кодирали в чакрата) Е ТАКА! :)

Когато отново се заемете с тази практика, е достатъчно просто да повторите формулата за съответната чакра и да възкресите интензивното положително усещане, с което тази формула ви изпълва, като за няколко мига или минути се потопите напълно в него. След което преминавате към следващата чакра.

Опитайте! Практикувам тази техника едва от няколко дни, а тялото ми вече се чувства като истинска райска градина. :)))) Настроението и самочувствието ви също значително ще се повишат – особено ако започнете деня си с тази практика. Скоро ще почувствате, че започват да отпадат някои ваши доста стари и здраво вкоренени самосаботиращи ви нагласи, ще почувствате как с всеки следващ ден вашата светла страна става все по-свободна да се проявява – с все повече блясък, дързост, опияняваща радост и сладостна безграничност… :) А с времето тялото ви ще се превърне в истински храм на Духа ви.

И това е така!

 

Мария Казакова


Ако материалът ви харесва и го намирате за полезен, помогнете му да достигне до повече хора чрез бутончетата по-долу. Благодаря ви!
Сподели
shopify stats
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg