Истинското здраве означава физическо, емоционално, умствено, духовно и социално благополучие
Виртуална обител за лечение и трансформация
Сподели

Синхронизиране на нашата вибрация с желаната от нас реалност

Синхронизиране на нашата вибрация с желаната от нас реалност

"Всичко, което можете да си представите, е реално" – Пабло Пикасо

Всички ние сме преживявали случайности, или както те по-често се наричат в интересуващите се от духовността и от закона за привличането кръгове – "синхроничности". Примерно, помисляме си за някого и след това случайно го виждаме някъде. Или си помисляме за някоя песен и минута по-късно тя тръгва по радиото.

Когато започнем да се свързваме по-дълбоко със собственото си съзнание, ние откриваме, че тези синхроничности не само започват да се случват по-често, но и в по-широк мащаб. Примерно, сънищата, които имаме през нощта, започват да се проявяват в реалността на будното ни състояние, или забелязваме, че "интервалът" от време между момента, в който си мечтаем да постигнем нещо, и момента на появяването на точно това нещо във физическата ни реалност, започва да намалява.

Вече почти всеки, който има някакви познания относно духовността, енергията или дори квантовата физика, е чувал фразата: "нашите мисли творят нашата реалност". Но точно по този начин ли работи това?

Ако си мислим за някоя песен и пет минути по-късно тази песен прозвучи по радиото, дали сме предизвикали проявлението на този резултат като просто сме си мислели за песента? Или интуитивно сме знаели, че й е предопределено да прозвучи по радиото, тъй като сме постигнали вибрационно подравняване с времевата линия, в която този резултат е съществувал?

Размишлявайки така над нещата, ние стигаме до въпроса дали бъдещето ни е предопределено или ние буквално сътворяваме всичко в живота си, докато преминаваме през него. Истината е, че има по малко и от двете.

"В действителност, във всяка една минута ние живеем в милиони паралелни реалности" – Марина Абрамович

В живота си ние разполагаме с един вече съществуващ ограничен набор от вероятности. На основата на тези възможни вероятности, или избори, ние вземаме своите решения. Когато сме малки, решенията, свързани с нашия живот, се вземат от хората, които се грижат за нас. Когато пораснем, ние започваме да правим изборите си самостоятелно, но независимо от това, във всеки един ден, ние разполагаме само с ограничен набор от избори, измежду които можем да избираме.

Примерно, в настоящата си реалност може да не разполагаме с избора да скочим на самолета и да заминем за Франция, но разполагаме с избора да се качим на колата си и да отпътуваме нанякъде за уикенда. Или пък разполагаме с избора да си останем у дома и да не правим нищо. Но всеки избор, който направим, се проявява като едно ново бъдеще, поставя ни на различна времева линия.

Така че всеки един избор, който някога сме направили, или някога ще направим, се е превърнал в своя собствена реалност, като нашето съзнание пребивава във всички тези реалности. Сигурно ви се е случвало да се чудите по какъв ли начин щеше да протече животът ви, ако бяхте взели някакво различно решение в миналото. Или ви се случва да си представяте, че живеете живота на мечтите си и се чудите кои избори бихте могли да направите, които ще ви отведат до тази желана реалност.

Формално погледнато, щом можем да си представим тази реалност, това означава, че ние не само имаме силата да я сбъднем, но и че в действителност тази реалност вече съществува в някаква различна времева линия. Всички ние имаме определени представи относно това какъв искаме да бъде животът ни, като причината да ни се дават определени мечти или амбиции е тази, че съществува някаква времева линия, в която те вече са реализирани. Съвсем просто е: ако си представяме дадена реалност, значи тя вече съществува и от нас зависи да я повярваме.

За да започнем да правим избори, които са в по-голям синхрон с времевата линия, на която искаме да се пренесем, ние трябва да се фокусираме върху единственото нещо, което е от значение… нашата вибрация. Начинът, по който се чувстваме вътрешно, е единственият правилен индикатор относно това какво привличаме към себе си, или по-скоро – относно това с каква времева линия се синхронизираме. За повечето хора това може да се окаже трудно, тъй като сме свикнали да обръщаме внимание единствено на нашата физическа реалност като индикатор за това какво се случва в живота ни.

Ако съществуваме в настоящ момент, който не харесваме, или относно който се чувстваме зле, ние започваме да резонираме с вибрацията "чувствам се зле", която е с ниска честота и която в действителност гарантира, че ще си останем в тази времева линия. Ние започваме да правим избори, които съвпадат с тази ниска вибрация, която ни държи заседнали в тази времева линия. Ако, обаче, ние просто останем фокусирани върху това как се чувстваме вътрешно, и по-точно – ако започнем да се чувстваме наистина добре, благодарни и щастливи независимо от това как изглеждат нещата външно, ние всъщност можем да сменим времевата си линия буквално за секунди.

Вибрацията, в която пребиваваме най-често, е която привлича времевата линия, в която ще започнем да живеем. След като повишим вибрацията си, не бива да се изненадваме, когато от живота ни започнат да отпадат хора, места и неща, тъй като те повече не резонират с новата ни вибрация. Докато продължаваме да се чувстваме добре, можем да сме спокойни и сигурни, че Вселената се грижи за останалото. А това може да означава, че неща или хора, които сме си МИСЛЕЛИ, че искаме, повече не са в синхрон с новия ни аз, но трябва да вярваме, че всичко това  е за добро.

Тъй като нашият его-ум не винаги взема най-добрите решения и не винаги знае кое е най-добро за нас в дългосрочен план, ние трябва да оставим вземането на решения в ръцете на Вселената и да вярваме, че резултатите, които се приближават към нас, не само са най-доброто за нас, но и може да са нещо по-добро от всичко онова, което може да сме си пожелавали и мечтали за себе си.

"Всичко е енергия и това е всичко, което може да се каже по този въпрос. Започнете да съответствате на честотата на реалността, която желаете, и вие неминуемо ще получите тази реалност. Няма как да не бъде така. Това не е философия. Това е физика." – Башар

Сравнявайки начина, по който изглежда мечтаният от нас живот, с начина, по който изглежда настоящият ни живот, е възможно да изпитаме покруса. Често пъти, когато външната ни реалност изобщо не прилича на реалността, в която искаме да бъдем, ние започваме да изпитваме страх и да се съмняваме в себе си. Мислим си: "Как ще успея да направя така, че това да се случи? Как ще успея да променя начина, по който животът ми изглежда сега, така че да се превърне в онзи страхотен, удивителен живот на мечтите ми, който виждам във въображението си?"

Има един прост отговор… чувствайте се добре. Мислете си за неща, които ви карат да се чувствате добре; поздравявайте се за всичко, което сте успели да свършите добре днес; направете някакъв мил жест за някого; вярвайте, че ви очаква най-доброто. Колкото повече пребиваваме в любяща честота, толкова повече се повишава вибрацията ни. И тогава нашата физическа реалност няма друг избор, освен да отрази обратно към нас нашата собствена вибрация. Ние не само започваме да разпознаваме малките "съвпадения", но и откриваме, че с повишаването на вибрацията ни хората в живота ни стават по-любящи. Тяхната вибрация започва да съответства на собствената ни вибрация, като онези, които подсъзнателно правят избора да не повишат вибрацията си до нивото на нашата, започват да отпадат от живота ни, само за да бъдат заменени от хора, които са в по-голям синхрон с новата ни честота.

Ние трябва също така да бъдем търпеливи. Когато осъзнаваме, че светът, който виждаме извън нас в момента, е просто резултат от минали мисли и чувства, той ще оказва по-малко въздействие върху нас. И въпреки че настоящият ни момент е резултат от минали чувства, начинът, по който СЕ ЧУВСТВАМЕ в настоящия момент, е онова, което твори бъдещето. Избирайте мъдро, избирайте с любов.

 

Ники Сап

Превод: Мария Казакова


Изображение: "Вибрацията на момента СЕГА" - Yanosh Art


Ако материалът ви харесва и го намирате за полезен, помогнете му да достигне до повече хора чрез бутончетата по-долу. Благодаря ви!
Сподели
site stats
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg